Foredrag og kurs

Performancekunst

Billedkunstens stygge andunge?

Performance Art- på norsk: performancekunst, ble anerkjent som egen kunstform i løpet av 1970-tallet innenfor billedkunsten. Forløperne til performancekunst kan imidlertid spores både fra den historiske avantgarden fra slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet med ulike sceniske stunts, improvisasjoner og provokasjoner og har utgangspunkt også i teateret. Performancekunst kan være tverrfaglig og utøves av mange ulike kunstnere: musikere, forfattere, skuespillere, billedkunstnere, filmskapere osv.

 

Innhold

I forelesningen blir du kjent med flere banebrytende kunstnere og får se foto, video og du får levende og detaljrike beskrivelser av både vakre, absurde og grensesprengende opptredener.

Priser og bestilling

Skreddersydde opplegg

Forelesning med eller uten workshop og med en varighet som passer dere. Ta kontakt for pristilbud. For å sikre at dere er fornøyde med resultatet kartlegges behovene grundig og opplegget skreddersys for dere. Konfidensialitet er selvsagt, noe den skriftlige kontrakten mellom partene også inneholder. Når vi er enige om hva dere ønsker å oppnå, skreddersys kursinnholdet for maksimalt utbytte.

  Tillegg

  • Aase-Hilde Brekkes bøker kan kjøpes i forbindelse med forelesninger og workshop.
  • Ved ønske om oppfølging avtaler vi forløp, antall ganger, pris etter kartlegging av behov.
  • Reisekostnader, overnatting, diett og mva. kommer i tillegg til prisene oppgitt ovenfor.
  • Det kan utarbeides egne arbeidsoppgaver og oppfølging i etterkant til alle kurs og verksted.
   Timespris: 1500 + mva. I tillegg til priser oppgitt overfor.

  *For mindre og ideelle organisasjoner starter prisene på 15.000 og oppover.

  Om Aase-Hilde

  Aase-Hilde Brekke er billedkunstner, filmskaper, teater-og performancekunstner, forfatter og selvstendig forsker. Hun har forelest på flere nasjonale arenaer, for eksempel på Nasjonalgalleriet, for Norske Kunstforeninger, er kunnskapsrik og kjent for å forelese på en svært engasjerende måte. Brekke har mottatt stipend og prosjektstøtte en rekke ganger b.la. fra Norsk Kulturråd, Fond for lyd og bilde, UD, Kulturdepartementet, Norges Forskningsråd med flere. Hun skrev sin master i teatervitenskap om den verdensberømte performancekunstneren Marina Abramovićs performance The Artist Is Present på MoMA, i New York, og hennes relasjon til buddhismen.

  Hun er fagansvarlig for performancekunst på Store Norske Leksikon og skrev boken På tvers med performancekunst i 2019, støttet av Det faglitterære fond, og gitt ut av Norsk Kulturskoleråd. Hun har studert tibetansk rituell maskedans i India, og fikk audiens med Dalai Lama da hun studerte buddhisme og maskedansen i tibetanske eksilklostre.

  Schweigaards gate 34a, Oslo
  info@taraexcellence.no

  © 2022 TARA Excellence

  Nyhetsbrev – Hold deg oppdatert

  Pin It on Pinterest

  Share This