Foredrag og kurs

Kurs for leger og helsepersonell

Hvordan beholde roen i en krevende jobbsituasjon? Stressmestring og egenomsorg.

I en travel og krevende hverdag er det behov for ulike metoder og konkrete verktøy for å bevare roen og beholde fokus, engasjement og arbeidsglede. Stressreduksjon og egenomsorg kan gi overskudd til prioriterte arbeids-oppgaver. På kurset lærer du mentale øvelser og pusteteknikker for å håndtere indre- og ytre stress gjennom mindfulness/ oppmerksomt nærvær. Dette kan ved trening gi et klarere fokus, mer ro og selvinnsikt.

Opplegget skreddersys målgruppens ønsker og behov og kan arrangeres på arbeidsplassen, eller utenfor, etter avtale. 
Kurset har tidligere vært gjennomført for leger, psykiatere, sykepleiere og annet helsepersonell på sykehus- og utenfor sykehus med god respons.

 

Innhold

 • Teori og bakgrunn: Hva er mindfullnes? 
Et religionsvitenskapelig overblikk om reisen fra buddhistisk praksis i Østen – til stressmestring og forskning i Vesten.
 • Forskningsresultat om mindfulness.
 • Praktiske pusteøvelser og mental trening for å takle indre uro, stress og få et bedre fokus.
 • Bedre balanse mellom tidsskjema og dialog. 
Praktiske øvelser i stemmebruk og kommunikasjon.
 • Bedre balanse mellom jobb og fritid.
 • Musikken, kunstens og kulturens betydning for forebyggende helse.

Priser og bestilling

Skreddersydde opplegg

Forelesning med eller uten workshop og med en varighet som passer dere. Ta kontakt for pristilbud. For å sikre at dere er fornøyde med resultatet kartlegges behovene grundig og opplegget skreddersys for dere. Konfidensialitet er selvsagt, noe den skriftlige kontrakten mellom partene også inneholder. Når vi er enige om hva dere ønsker å oppnå, skreddersys kursinnholdet for maksimalt utbytte.

  Tillegg

  • Aase-Hilde Brekkes bøker kan kjøpes i forbindelse med forelesninger og workshop.
  • Ved ønske om oppfølging avtaler vi forløp, antall ganger, pris etter kartlegging av behov.
  • Reisekostnader, overnatting, diett og mva. kommer i tillegg til prisene oppgitt ovenfor.
  • Det kan utarbeides egne arbeidsoppgaver og oppfølging i etterkant til alle kurs og verksted.
   Timespris: 1500 + mva. I tillegg til priser oppgitt overfor.

  *For mindre og ideelle organisasjoner starter prisene på 15.000 og oppover.

  Om Aase-Hilde

  Aase-Hilde Brekkes forelesninger og veiledning inkluderer bredde og dybde fra ulike fagfelt og hun får svært gode tilbakemeldinger. Brekke har studert mindfulness og andre meditasjonsteknikker fra autentiske lærere og tradisjonsbærere fra Tibet siden 1992. Hun er pedagog, religionsviter, teaterviter, stiller ut kunst internasjonalt og er selvstendig forsker innenfor sosialpsykologiske emner som livsmestring og inkludering.

  Brekke utviklet kurs for leger og helsepersonell i 2014, og hun har også veiledet helsepersonell 1-1, for håndtering av utfordrende jobbsituasjoner siden 2005.
  
Brekke har jobbet og forelest på nasjonalt nivå for Norsk Kulturskoleråd, Nasjonalt senter for kultur og omsorg, Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen, Nord Universitet, Norske Kunstforeninger, Nasjonalmuseet, med flere.

  Brekke deltar i forskningsgruppen Filosofi, kunst og kultur ved Oslo Met, Nordic Art and Health Research network. Hun deltok i Buddhist Studies Group, ved UIO og Asian Medicine, ved medisinsk institutt, UIO. Brekke har mottatt støtte til ulike kunst-kultur og foskningsprosjekter en rekke ganger, bla. Norges Forskningsråd, UD, Kulturdepartmentet, Norsk Kulturråd, Norsk Kulturfond med flere.

  Pin It on Pinterest

  Share This